Добре дошли в нашия сайт !

вторник, 31 юли 2012 г.

Пожарът в Брягово обхвана близо 2000 декара

Пожарът в Брягово обхвана близо 2000 декараПовече от 200 души  участват в гасенето на пожара край хасковското село Брягово. Това каза главен комисар Николай Николов за Агенция „Фокус” .
„От три страни пожарът е локализиран, остава Родопи и Любеново - фронт от 7-8 километра, който тази сутрин колегите са започнали да гасят", разясни той.


"На място са повече от 20 пожарни автомобила и около 200 пожарникари. Надявам се, че до следобед двете групи, тръгнали от двете страни, ще се срещнат и ако се запази тази обстановка без силен вятър, можем да разчитаме да го овладеем”, добави Николов.

„Непосредствена опасност за населението няма. Преди 12 години на същото място имаше голям пожар, който доста уплаши хората, имаше и пострадали къщи, и това е причината тази нощ хората да са доста притеснени, и да изкарат будни цялата нощ”, съобщи още той.
Според него общата площ на пожара е около 2000 декара, от тях 700 декара са общински широколистни гори, останалото е сухи треви и храсти.

Началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково комисар Николай Вълчев заяви, че засега няма опасност за населените места. Две верижни машини правят просеки, за да се ограничи разпространението на огъня. В овладяването на пожара днес ще включат и военнослужещи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари