Добре дошли в нашия сайт !

вторник, 31 юли 2012 г.

Валентин Христов получи $500 000 от Азербайджан за бронза

Българинът Валентин Христов донесе бронз на Азербайджан в кат. до 56 кг във вдигането на тежести и президентът на каспийската страна Илхам Алиев побърза да го поздрави и позлати.

За отличието щангистът от Шумен ще грабне 500 000 долара. Самият той, както и треньорът му Златан Ванев, отказаха да коментират този въпрос.

 Обещаната премия от правителството на страната за олимпийска титла пък е 1 млн. долара. "Забранено ми е да говоря за пари. До последно си мислех, че съм втори. Спечелих този медал за Азербайджан и благодарение на Азербайджан", каза Вальо, който е само на 18 г. и преди година избра да вдига за азерите.

Турнирът по вдигане на тежести вероятно ще влезе в историята като първия на олимпийски игри, който ще събере много зрители. На старта при мъжете в кат. до 56 кг в зала "ЕксСел" дойдоха 5 000 души.

Типично по английски, зрителите са разположени много близко до подиума и техните възгласи в повечето случаи даваха сили на участниците.

"Трудно състезание, но и бронзовият медал е успех", коментира треньорът Златан Ванев. При несполучливия трети опит в изхвърлянето на виетнамеца Тран, което го остави на четвърто място, Ванев скочи 2 м и изрева от радост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари