Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Лудогорец отпадна от ШЛ след невиждана драма и гол в 98мин. (+видео)

Стартови състави:

Динамо Загреб: Калева, Ибанес, Калело, Тонел, Врсалко, Вида, Ковачич, Самир, Бадел, Рукавина, Бекирай

Лудогорец: Голубович, Барт, Дяков, Минев, Гулдан, Кайсара, Генчев, Иванов, Стоянов, Mарселиньо, Гъргоров

Главен съдия: Феликс Цвайер (Германия)

Отборът на Динамо Загреб победи българския шампион Лудогорец в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Максимир" приключи при резултат 3:2 и с общ резултат 4:3 хърватите продължават напред в турнира.

Срещата започна много добре за българския тим, като още в 7-та минута разградчани можеха да открият резултата, но пропуск от много чисто положение направи капитанът Емил Гъргоров. Лудогорец обаче все пак поведе в резултата в 12-та минута, когато Иван Стоянов центрира перфектно от пряк свободен удар, а там нисичкият Гъргоров засече от близко разстояние за 1:0 за орлите. Последваха 10-тина минути, в който съставът на Динамо Загреб бе по-активен на терена, но хърватите не успяваха да организират атаки, с които да заплашат вратата на Голубович. След това играта се пренесе в центъра на игрището с поделено надмощия между двата отбора. Нов много добър шанс се откри пред Лудогорец в 32-та минута, когато Бадема се озова на стрелкова позиция, но двама защитници на домакините със задружни усилия успяха да го блокират и до изстрел не се стигна.

В ответната атака обаче хърватите стигнаха до изравнително попадение, когато хубаво центриране от дясно намери непокрития в наказателното поле на българите Анте Рукавина и нападателят с прецизен удар с глава направи 1:1. Българският шампион не се стъписа от възстановяването на статуквото и на свой ред отговори с попадение в 36-та минута. Марселиньо получи прекрасен висок пас от Стоянов, бразилецът овладя отлично и нанесе силен шут с левия крак за 2:1 за Лудогорец. При овладяването на топката от Марселиньо останаха сериозни съмнения за игра с ръка, но съдиите на реагираха и голът бе зачетен. Така първото полувреме на двубоя приключи с един гол аванс за българския тим.




 Втората част на мача започна спокойно, с по-продължително владеене на топката от домакините, но без реална опасност пред Урош Голубович. Футболистите на Динамо опитваха да пробиват най-честно през центъра на отбраната, но защитата на българския тим се справяше отлично. В 57-та минута на срещата бразилският нападател на Лудогорец Марселиньо извърши изключително глупава постъпка, след като симулира явно в наказателното поле на хърватите, за което получи втори жълт и съответно червен картон. Така българският тим бе принуден да доиграе двубоя с човек по-малко. Три минути по-късно домакините се възползваха от грешка в отбраната на зелени, от която последва разбъркване в наказателното поле и отново Рукавина се оказа най-съобразителен, като направи 2:2 с удар от близко разстояние.

След това съставът на Динамо Загреб упражни много сериозен натиск, като почти всички футболисти на гостите бяха натикани в наказателното им поле, а атаките на хърватите следваха една след друга. В 79-та минута Александър Барт за малко да си отбележи автогол при опита си да изчисти една топка, но Голубович показа рефлекс и успя да запази кълбото пред голлинията. Истинската драма дойде в край на добавеното време, когато тоталния натиск на Динамо Загреб даде резултата, след попадение на Домагой Вида с глава и в крайна сметка така Лудогорец отпадна нелепо от Шампионската лига.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари