Добре дошли в нашия сайт !

петък, 27 юли 2012 г.

Военни се включват в борбата с огъня в Сакар планина

 
Военни се включват в борбата с огъня в Сакар планинаВтори ден пожарникари, работници от горските стопанства и доброволци се борят с огнената стихия в Сакар планина.

Пожарът не се е разпространил през нощта върху нови площи. За това са допринесли по-ниските температури и утихването на вятъра, съобщи за БТА областният управител на Хасково Ирена Узунова.


Огънят е локализиран, но обстановката остава опасна. Днес в потушаването на пожара ще се включат и 50 военнослужещи, съобщават от пресцентъра на МВР.

Огънят тръгна в четвъртък следобед от нива в землището между общините Тополовград и Гълъбово и се разпространи на площ около 3000 декара. Към момента няма пострадали хора и опасност за населените места в района. В овладяването на пожара през нощта са участвали 80 души.

Дейностите по овладяването на пожара се координират от кризисен щаб, поддържат се контакти с областните и с общинските ръководства. На терена работят над 50 пожарникари с 15 автомобила от областните управления "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково, Стара Загора и Ямбол. Днес ще бъдат изпратени екипи от Пловдив и Кърджали, добавят от пресцентъра на МВР.

В потушаването на пожара участват още групи от горското стопанство с високопроходима техника. Верижни машини правят просеки.
Пътят "Голяма звезда"-Главан остава затворен за движение поради силното задимяване и опасност от пътнотранспортни произшествия, се посочва в съобщението на МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари