Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Мура изхвърли ЦСКА от Европейските турнири

Стартови състави:

ЦСКА: Черни, Нилсони, Крачунов, Попов, Саша, Янчев,  К.Янев, Х.Янев, Карачанаков, Присо, Анисе

Мура: Дракович, Ципот, Майер, Крамар, Жандза, Срес, Марушко, Бохар, Фажич, Желич, Етерович

ЦСКА и Мура 05 завършиха наравно 1:1 в мач-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа на Националния стадион "Васил Левски". По този начин армейците отпадат от надпреварата, след като първата среща приключи при резултат 0:0.

През първите 10-тина минути на срещата ЦСКА имаше подчертано игрово предимство, което обаче не се превръщаше в териториален превес, заради много добрата постройка на гостите, които не позволяваха на червените да организират опасни атаки.

Шансовете за домакините се свеждаха до опити с дълги пасове да бъде намерен единственият нападател Абел Анисе, но Мура изглеждаше подготвен именно за това и до опасности пред вратата на словенците липсваха. Закономерно армейците успяха да поведат в резултата в 17-та минута, когато тяхна многоходова акция завърши с хубаво високо центриране на Нилсон от ляво, а навлизащият на скорост Апостол Попов засече с глава за 1:0 за ЦСКА.

След това играта се поизравни, а действията се пренесоха в средата на терена, като все пак армейците запазиха малко по-доброто качество на действия. Нджонго Присо и Христо Янев имаха добри възможности, но ударите им не бяха достатъчно точни. Добра възможност се откри пред гостите в 38-та, когато Мате Етерович бе намерен в наказателното поле на ЦСКА и нанесе силен изстрел, но той бе блокиран от защитник в червено.



Второто полувреме на мача отново започна с по-добра игра за ЦСКА, но 10-тина минути по-късно словенците показаха, че не са се предали. В 54-та минута Мура бе изключително близо до изравняване на резултата, когато Дамян Бохар бе изпуснат в наказателното поле на домакините и нанесе хубав удар с десния крак, но топката премина в страни от вратата на Черни.

ЦСКА отвърна с блестяща индивидуална акция на Анисе, но неговият удар от средна дистанция бе уловен от стража на словенците. В 68-та минута българският тим пропусна 100-процентова възможност да удвои преднината си, след като Прино финтира вратаря на Мура и нанесе удар, който обаче бе блокиран от съперник, а след това и Анисе получи възможност да стреля към вратата без вратар, но Крамар изби от голлинията самопожертвователно.

Отново стражът Дракович бе последна преграда пред гол за ЦСКА в 70-та минута след прекрасен изстрел на Карачанаков с левия крак от големия пеналт. Абел Анисе бе изведен на стрелкова позиция в 74-та минута, но ударът на нападателя отново бе отразен от словенския вратар.

Лошото за българския тим се случи в 76-та минута, когато защитата на червените проспа добра комбинация на гостите и оказалия се сам срещу Черни нападател Нусмир Фажич изравни резултата с техничен удар с левия крак.

В ответната атака домакините можеха да си върнат преднината, но завършващият изстрел на капитана Тодор Янчев бе избит в последния момент. В самия края на мача и добавеното време червените на няколко пъти имаха прекрасни възможности за победно попадение, но в крайна сметка не ги реализира и отпаднаха от турнира.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари