Добре дошли в нашия сайт !

понеделник, 30 юли 2012 г.

Пожар унищожи заведение и магазини в "Златни пясъци"

Голям пожар е изпепелил заведението "Старата къща" и няколко магазина в курорта „Златни пясъци".

Това съобщиха от ОД „Противопожарна безопасност и защита на населението".
Щетите са значителни, но само материални.

Няма пострадали.



Огънят е пламнал в заведение, което е изцяло дървено, но бързо се разпространил и обхванал околните обекти. Сигналът за пожара е получен  в 2,23 часа.

Единият от изгорелите магазини е за търговия на дрехи, а  другият за търговия на цигари и алкохол. Огънят се прехвърлил и върху открит бар с камъшитен покрив, който е зад горящото заведение.

На място 30 минути след пристигането на първата кола е докарана вода от частна противопожарна служба, тъй като хидрантът е бил отдалечен от мястото на пожара. В потушаването на пламъците са участвали още 2 противопожарни автомобила. В момента на мястото се извършва оглед.

Екипи огнеборци, полицаи и разследващи полицаи разчистват останките от унищожените постройки. Няма данни за умишлено предизвикан пожар. Предполага се, че пожарът е възникнал от скарата на заведението.

Заведението "Старата къща" е собственост на "Златни пясъци" АД. Изпълнителният директор заяви, че няма претенции към работата на огнеборците и служителите на реда. Отговорност за предизвикания инцидент може да понесе наемателя на заведението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари