Добре дошли в нашия сайт !

вторник, 31 юли 2012 г.

Гонят чуждестранните футболисти от "А" група следващия сезон

От следващия сезон бройката на чужденците в родните клубове ще бъде намалена чрез промяна в правилника на БФС. 

Промяната бе обявена от президента Борислав Михайлов, който посочи като основна причина за срамното отпадане на българските тимове от евротурнирите многото чуждестранни футболисти у нас.


 


„Със сигурност ще преминем към намаляване броя на чужденците. Нашите отбори отпаднаха заради това – нямаха достатъчно български футболисти. Купуват недоказани чужденци в последния момент, които не са готови да играят на високо ниво през юли.

Сега не можем да забраним повечето чужденци, защото клубовете ще ни съдят, но догодина със сигурност. Догодина форматът на А група ще бъде с 14 отбора с плейофи, по-догодина с 12 и плейофи.”, обяви реформата Боби Михайлов.


Той каза, че ще има минимум за броя на играчите от собствената школа. Редуцирането на чужденците обаче няма да засегне играчите с гражданство в ЕС. „Бройката извън Европа ще бъде намалена със сигурност и ще има минимум играчи от юношеската школа.”

 
"Много е неприятно отпадането на нашите четири отбора от евротурнирите. Ние регулираме националните първенства, нямаме право на намеса в клубовете. Ние ще опитваме да променяме правилника.", сподели шефът на БФС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари