Добре дошли в нашия сайт !

понеделник, 30 юли 2012 г.

Жеги и малко дъжд през август

 Жеги и малко дъжд през август През август ни очакват високи температури, а дните с валежи ще са малко, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

Средната месечна температура ще е над нормата. Малка е вероятността за по-продължителен много горещ период, но повечето дни ще са със сравнително високи температури.

Максималните най-често ще са между 30° и 35°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°. Тази година през август се очаква средната месечна сума на валежите да е под нормата

През повечето дни от първото десетдневие времето ще бъде слънчево. По-масови валежи и гръмотевични бури ще има през първия ден и през последните дни от периода, когато и температурите ще бъдат относително по-ниски, а в средата на периода ще е слънчево и горещо. Около шести и седми август се очакват най-високите температури – между 33° и 38°.

Не е изключено на отделни места отново да стигнат и 40 градуса. През последните дни от десетдневието има повишена вероятност за преминаване на студен атмосферен фронт и да има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В началото на второто десетдневие отново е възможно на места да превали и прегърми. От 13 август до края на десетдневието ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишат.

Доста ще са слънчевите дни и през третото десетдневие. През първата половина и в края ще има повишена вероятност за преминаване на атмосферни смущения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари