Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Наследникът на McLaren F1 разчита на 1015 к.с.

Наследникът на McLaren F1 разчита на 1015 к.с. Моделът ще има секретна премиера за клиенти през август

Новият флагман на McLaren, който ще стане идеологически приемник на легендарния F1, ще има мощност от 1015 к.с. Това съобщи изданието CarsUK, което се добра до подробности за новия спортен автомобил.

Неговата официална премиера пред публика е насрочена за изложението в Париж през септември.
 
 Месец по-рано автомобилът ще бъде представен на конкурса за дизайна Pebble Beach Concours d'Elegance, но само пред отбран кръг клиенти. Именно един от тях е разкрил пред британското издание какво да очакваме.
 
Според него компанията вече е готова с два прототипа на модела, който ще наследи F1. Най-вероятно колата ще се казва McLaren 799, тъй като това е числото на избраните клиенти на британския производител. Самият автомобил ще разчита на 800 к.с., доставяни от 3.8 цилиндровия турбомотор. 

Останалата мощност - около 215 к.с., ще бъде осигурена от системата за рекуперация на кинетичната енергия KERS. Тя ще помага на суперколата при ускорение и ще се задейства от бутон на волана.

Очаква се новият McLaren да стига от 0 до 100 км/ч. само за 2.5 секунди, което ще му позволи да се бори за титлата най-бързо ускоряващ сериен автомобил. Компанията предвижда производство на серия от 300 до 500 такива машини, като приблизителната стойност на всяка една от тях ще бъде 750 000 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари