Добре дошли в нашия сайт !

понеделник, 13 август 2012 г.

Сити победи 10 от Челси с 3:2 и взе първи трофей за сезона

Голямото зрелище започна! Манчестър Сити спечели трофея „Къмюнити шийлд” на старта на сезона в Англия.

Шампионите на Англия победиха шампиона на Европа Челси с 3:2 в зрелищен мач на „Вила парк” в Бирмингам.



Яя Туре, Карлос Тевес и Самир Насри се разписаха за Сити през втората част, а Фернандо Торес и Райън Бертранд бяха точни за лондончани. Бранислав Иванович получи червен картон за грубо влизане в края на първата част.

Манчини остави Давид Силва на пейката и гласува доверие на Тевес, а Ди Матео заложи на Еден Азар, Хуан Мата и Фернандо Торес в предни позиции за Челси. В началните минути си пролича, че това е едва началото на сезона и грешките преобладаваха. В 3-ата минута Тевес от пряк свободен удар затрудни Чех.

Постепенно „небесносините” овладяха контрола над играта, но компактната игра в защита не позволяваше създаването на голови положения. Вместо това обратно на развоя на мача, Челси поведе в края на първата част. Рамиреш пусна през иглени уши за Фернандо Торес и Хлапето сам срещу резервния страж Панталимон наниза за 1:0.

120 секунди по-късно мачът бе обърнат с главата надолу. Бранислав Иванович влезе грубо с бутоните напред в краката на Александър Коларов и реферът Кевин Френд му вдигна директен червен картон.

На почивката Челси се оттегли с гол аванс, но и с човек по-малко.

През втората част при числено преимущество Сити смачка съперника и стигна до трофея.
Яя Туре започна обрата в 53-ата минута, като се възползва от слабо изчистване на Джон Тери и и с фалцов удар по земя матира Петър Чех за 1:1.



След още 6 минути Карлос Тевес пое топката на левия фланг на атаката, увлече със себе си Давид Луис, но стигна фронтално пред наказателното поле и с майсторски удар оплете кълбото в мрежата – 1:2. Челси бе в шок, а головете във вратата на Чех продължиха да валят.

Тевес пусна за набиращия скорост по крилото Коларов, сърбинът центрира и акробатично Самир Насри засече с едно докосване – 1:3. Английският шампион намали темпото след третото попадение, а Ди Матео замени Азар и Мата, за да включи Бертранд и Стъридж.

Грешка на вратаря на Сити Пантилимон позволи на лондончани да се върнат в двубоя.

Торес и Стърдиж направиха двойно, англичанинът стреля, румънският вратар изби нескопосано и притичалият Райън Бертранд довкара – 2:3. До края силите на Челси не стигнаха за повече, а с невероятни пропуски за Сити се отчетоха Серхио Агуеро и резервата Един Джеко.

Манчестър Сити започна сезона с трофей, а Челси още сега разбра, че задачата да спечели титлата във Висшата лига може да се окаже много по-трудна от триумфа в Шампионската лига.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари