Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 8 август 2012 г.

Все повече са катастрофите с шофьори без книжки

Все повече са катастрофите с шофьори без книжкиЗачестяват катастрофите с шофьори без свидетелство за правоуправление. Само за седмица в София са станали две пътнотранспортни произшествия, причинени от непълнолетни.

Четирима души без шофьорски книжки са заловили служители на магистрална полиция тази нощ, освен тях още четирима са арестуваните неправоспособни водачи в столицата.

Два тежки инцидента с непълнолетни шофьори се случиха в рамките на седмица. 15-годишна девойка блъсна пешеходка в столичния квартал "Люлин" и се вряза във вход на жилищен блок. В неделя късно вечерта шестима младежи се преобърнаха с лек автомобил край кв. „Требич" в София и по чудо оцеляха.

Тази нощ екипите на магистрална полиция са заловили четирима водачи без шофьорски книжки - двама от тях никога не са притежавали такива, а другите управлявали автомобилите си с отнети свидетелства, поради изчерпване на контролните точки. Задържаните са пълнолетни и са им съставени актове.

Още четирима души без свидетелство за правоуправление са установени от столичните пътни полицаи тази нощ.Освен големия брой регистрирани неправоспособни шофьори са зачестили и случаите на инциденти с такива. През юли са регистрирани 26 пътни инцидента, причинени от водачи без книжки. Те с са с девет повече спрямо същия месец на 2011 година.

През изминалата седмица станалите катастрофи по вина на шофьори без книжка са седем, докато за същия период през миналата година те са две. Неправоспособните водачи заплащат първоначална глоба в размер от 100 до 500 лева, при втори подобен случай глобата достига до 1500 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари