Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 15 август 2012 г.

Бира Обама - собствено производство

Бира Обама - собствено производствоБарак Обама разкри една от малките тайни от политическата кухня на Белия дом, а именно, че продължава да вари бира собствено производство в столичната си резиденция на Пенсилвания авеню, номер 1600.

Държавният глава на САЩ сподели това пред избиратели в щата Охайо, предаде ИТАР-ТАСС.
Според думите му той не само вари бира, но и има запаси, които да използва за предизборните си обиколки из страната.

Обама е купил с лични пари мини пивоварна и е монтирал инсталацията в Белия дом - светът научи за това миналата есен, когато президентът почерпи с бирата си американски сержант, награден с медал за храброст, припомня БТА.

Сега се разбра, че домашното му бирено производство благополучно е преживяло глобалната икономическа криза и продължава да радва първото семейство на Америка. Президентът дори показа бутилка с надпис "Меден ейл от Белия дом", който не остави място за съмнение къде е било сварено кехлибареното питие.

Оттам разговорът с журналистите преминал на бирени теми. Прессекретарят разказа, че в президентската резиденция все още се вари и светло, и тъмно пиво. "Опитвал съм само светлото - освежаващо е, както си му е редът", призна Карни.

По-рано президентски помощници разказваха, че в неговата мини пивоварна се приготвят няколко вида бира, но всичките - с добавка на пчелен мед, например "Медено светло" и "Меден портер". Медът се събира от пчелния кошер сред зеленчуковите лехи в градината на Белия дом, окопавани от първата дама Мишел Обама.

Казват, че понякога там копаела и тъщата на президента. Така Обама ще остане в историята не само като първия тъмнокож президент на САЩ, но и като първия стопанин на Белия дом, отворил там малко бирено производство. Знае се, че първите американски президенти, включително Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън, също са били големи почитатели на тази напитка и сами са я приготвяли в своите пивоварни. Но за разлика от Обама - в собствените си имения, добавя ИТАР-ТАСС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари