Добре дошли в нашия сайт !

понеделник, 20 август 2012 г.

Bugatti рестартира проекта Galibier

Bugatti рестартира проекта Galibier"Най-красивият автомобил с 4 врати в света" ще разчита на 1400 к.с. Компанията Bugatti е възобновила работата си върху суперседана Galibier.

Неговата разработка бе спряна през септември миналата година за пълна преработка на проекта. Според шефа на компанията Волфганг Дюрхаймер, разработката на модела вече върви с пълна сила.


„Galibier ще стане най-красивият автомобил с 4 врати в света, като същевременно ще бъде и най-бързата машина в този клас. Със сигурност мощността на двигателя му ще бъде над 1000 к.с.”.

Това означава, че Galibier ще получи 8.0 литровия W16, който се слага на Veyron. Очаква се мощността на мотора да бъде около 1400 к.с., като максималната скорост на автомобила ще достигне 376 км/ч.


Работата върху Galibier бе спряна по изричното настояване на Дюрхеймер, който остана недеволен както от мощността на мотора, така и от комфорта и пространството в самия автомобил. Сериозно ще бъде преработен и дизайна на суперседана, като ще бъде улеснен най-вече достъпа до задния ред седалки.

Прототипът Bugatti Galibier дебютира на автосалона в Женева през 2010 г. Показаният тогава концептуален автомобил разполагаше с дефорсиран от 1001 на 800 к.с. мотор W16.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари