Добре дошли в нашия сайт !

неделя, 19 август 2012 г.

Новата Corsa ще прилича на Astra GTC

Новата Corsa ще прилича на Astra GTC Неофициално изображение

Новият модел ще тежи малко по-малко от 1 тон.

Продажбите на следващото поколение Opel Corsa ще стартират през пролетта на 2014 година, а днес се появи първата официална информация около популярния модел от Б-сегмента.

Дизайнът на колата ще бъде вдъхновен от последната Astra GTC, като ще бъде по-динамичен и по-пленяващ от настоящия. Corsa E, както е означението на модела, ще се конструира на платформата на GM Gamma II.

Тя се използва от настоящите Chevrolet Aveo и Opel Mokka, като е подходяща и за автомобили с по-големи размери. Въпреки това обаче, инженерите на Opel заявяват, че Corsa E няма да има съществени промени в размерите си.

Разработката и конструирането на колата ще се извършва в Европа, тъй като това е най-важният пазар за Corsa. Според инженерите на GM така моделът ще може най-добре да отговори на нуждите и очакванията на европейците.

Чисто нови ще бъдат и двигателите, които ще получи Corsa. Те ще бъдат от новото семейство агрегати на марката Small Gasoline Engine (SGE). Сред тях ще има 3- и 4-цилиндрови бензинови двигатели, чийто обем ще бъде между 1.0 и 1.4 литра. Подготвя се и нов дизелов агрегат с обем 1.6 литра.

Моделът с трицилиндров турбо двигател ще има тегло по-ниско от 1 тон, сочи информацията. Останалите модификации също ще свалят осезаемо теглото си, благодарение на новата платформа, двигатели и трансмисии.

Всички модели ще разполагат стандартно със старт/стоп система, а трансмисиите ще бъдат две - ръчна със шест степени и автоматична с два съединителя и седем предавки.

От GM предвижват продажби в размер на 500 000 бройки годишно, 400 000 от които за пазара в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари