Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 2 август 2012 г.

Hyundai готви Sonata-lite


Hyundai готви нов Sonata-liteМоделът ще бъде насочен към китайския пазар

Компанията Hyundai разработва нов модел, който ще представлява опростена версия на добре познатия Sonata.

Той ще заеме място между Elantra и Sonata в моделната гама на корейския производител и ще бъде насочен почти изцяло към пазара в Китай

 Новината съобщи представителят на Hyundai в САЩ Франка Арънс. Новият модел ще се казва Sonata-lite и на габарити ще бъде малко по-малък от седана Sonata.

С пускането му на пазара корейците ще се опитат да създадат отделен автомобилен сегмент, в който моделите ще съчетават пространството в салона с усещането за по-скъпа кола със средните размери и икономичността на компактна машина.

Hyundai разработва новия модел от нулата, като използва модернизирани варианти на вече съществуващите свои технологии. В моделната гама на Sonata-lite ще влязат 1.8 бензинов турбомотор, както и 1.6 литров агрегат, работещ със същото гориво.

Идеята е новият модел да бъде по-голям и по-скъп от Elantra, но в същото време ще бъде по-малък и по-евтин от стандартната Sonata. Последният се продава в Китай за $26 200, докато новият ще бъде на цена от около $16 000.

Корейският производител вече продава на територията на Китай един модел, създаден специалнно за местния пазар. Това е седанът Langdong, в чиято основа е шасито на Еlantra.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари