Добре дошли в нашия сайт !

понеделник, 20 август 2012 г.

McLaren с показа най-новия си проект

Британската компания McLaren представи официално концепцията X-1 на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч. Единственият екземпляр е създаден от подразделението McLaren Special Operations (MSO) на базата на MP4-12C за анонимен колекционер.

Интересно е, че работата по автомобила е стартирала преди 3 години, още преди появата на MP4-12C.

„Един от клиентите ни, който има McLaren F1, Mercedes-Benz SLR McLaren и 12C, искаше уникална кола. Разговорите с изпълнителния директор Рон Денис започнаха преди три години, още преди дебюта на 12C.

Клиентът ни желаеше машина с всички качества на 12C, но в уникална каросерия, която рефлектира на персоналните му нужди”, коментира Пол Макензи, директор на MSO. За дизайна на проекта е отговорен Франк Стефенсон, който дойде в McLaren от Ferrari.

Първоначалният разговор с клиента, Стефенсон и Макензи
е продължил 3 часа и са обсъждани желанията му да се заемат идеи от класически автомобили като 1961 Facel Vega, 1953 Chrysler D'Elegance Ghia,
1959 Buick Electra, 1939 Mercedes-Benz 540K и дори
1971 Citroеn SM.

Поръчителят още е искал дизайнерски елементи от часовниците Jaeger LeCoultre, ремаркетата Airstream и писалките Thomas Mann Montblanc.

В дизайнерския отдел на McLaren е организиран конкурс, а накрая печели рисунката на Хонг Йео. Интериорът е зает от MP4-12C, а масата е около 1400 км. Двигателят е същият битурбо с 625 к.с.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари