Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 8 август 2012 г.

VW Golf GTI получи още 65 к.с.

VW Golf GTI получи още 65 к.с.Volkswagen Golf GTI с пълно право може да бъде наречен един от най-популярните модели в сферата на тунинг-разработките.

Поредната коплексна доработка на хечбека е дело на няколко германски компании, начело с ателието BBM Motorsport.В този проект инженерите на BBM са отговаряли за настройката на двигателя.




След препрограмиране на блока за управление и подмяна на изпускателната система 2.0 литровият мотор вече разполага с 275 к.с. (срещу 210 досега) и 380 Нм въртящ момент.

Ходовата част на хечбека е модернизирана с помощта на нова спирачна система Stop Tech.




В окачването също има нови елементи, а стандартните джанти са заменени с 20-инчови такива.

Върху тях са поставени гуми с размер 235/30R20, които доста трудно се побират под калниците. Любопитното е, че спирачните апарати са боядисани в оранжево.

 


 
 Що се касае до екстериора, там промените не са толкова сериозни.

Дизайнерите от ателието CFC -Styling са обвили автомобила в матово синьо фолио, а за предния капак, огледалата и задния дифузер е използвано карбоново покритие.




Към момента стандартният VW Golf GTI с двигател 210 к.с. и 6-степенна скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди. Какви са показателите на тази доработка, не се съобщава.

Очакванията са на изложението в Женева през март догодина да видим следващото поколение на горещия хечбек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари