Добре дошли в нашия сайт !

петък, 27 юли 2012 г.

И Левски отпадна от евротурнирите след загуба с 3:1 от Сараево

България остана без представител в евротурнирите само след първите мачове на родните ни отбори извън пределите на „А” група.

След снощното отпадане на Лудогорец от Шампионската лига и днешните елиминации на ЦСКА и Локо (Пловдив), сега и последният ни отбор в Европа – Левски, също бе отстранен след поражение с 1:3 от ФК Сараево.


Мачът се игра на стадион „Асим Ферхатович” в Босна и Херцеговина пред около 15 хиляди зрители, а първият двубой в София завърши с минимален успех на „сините” с 1:0. Така, с общ резултат 3:2 ФК Сараево си осигури участие в 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се изправи срещу състава на Зета.

Иначе „звездната” селекция на „сините” бе направена смешна от далеч по-скромния състав на Сараево. Хюсеинович даде преднина на домакините в 12-ата минута, а Сулич удвои в 14-ата. В 34-ата Де Карвальо намали на 1:2 от дузпа, а крайното 3:1 оформи Хюсеинович в 62-ата минута.

Двубоят започна с натиск на босненците и неточен удар с десния крак на Белошевич в самото начало. Българите пък стартираха мача прекалено лежерно, оставяйки сериозно пространство между линията на отбраната и тази на полузащитата.

Така се стигна до 12-ата минута, когато Иво Иванов се засуети при един дълъг пас в половината на Левски и позволи на Хюсеинович да му отнеме, играчът на Сараево напредна, надбяга бранителя и разстреля Илиев за 1:0 от около 12 метра.

Само 120 секунди след подновяването на играта Сараево попари отново българите, след като Хаджич получи на десния фланг и премина покрай Станислав Ангелов, след което подаде за Сулич, който шутира от движение и удвои аванса на босненците.

След това попадение домакините се успокоиха и намалиха оборотите, предоставяйки инициативата на Левски. Първият удар на българите дойде в чак в 22-ата минута, когато Де Карвальо стреля неточно с десния крак.

Така дойде 34-ата минута, когато Иво Иванов изкупи отчасти грешката си при първия гол, след като спечели дузпа. Той бе избутан в гръб с лакет от Татомирович, а Базил де Карвальо не сбърка от бялата точк
а, вкарвайки първия си гол в официален мач с фланелката на Левски.

До края на полувремето темпото се запази спокойно и нови голове не паднаха. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултата 2:1 за босненците.


Втората част стартира с мощен натиск на домакините и меко казано страхлива игра от страна на хората на Илиан Илиев. Както и през първото полувреме, „сините” приеха играта в своята половина и това им изигра лоша шега.

В 56-ата минута Хаджич открадна от Ангелов и подаде за Хюсеинович, който шутира от точката на дузпата, Илиев показа добър рефлекс и спаси, Тадейевич стреля при добавката, но Мулдер спря пътя на топката към мрежата на Левски.

Така дойде 62-ата минута, когато домакините напълно заслужено стигнаха до трети гол. Тогава Хюсеинович направи смешна защитата на Левски, премина през четирима човека и с десния крак заби топката под напречната греда за 3:1.

След попадението „сините” опитаха да натиснат и в 72-ата минута Старокин качи топката на главата на Де Карвальо, но той от малкото наказателно поле стреля в аут.

Като цяло обаче натискът на българите бе по-скоро стихиен и след лежерното начало в двете полувремена, сега те опитваха с хаотични центрирания да си върнат преимуществото в сблъсъка.

До края на двубоя обаче гол във вратата на Сараево не падна, а напротив, Пламен Илиев трябваше да се намесва няколко пъти, за да предотвратява нови голове в мрежата си.

Повече попадения на „Асим Ферхатович” обаче не паднаха и така ФК Сараево се класира за 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа, след като се наложи над Левски с 3:1 и с общ резултат 3:2 изхвърлиха „сините” от надпреварата. Така България официално остана без нито един представител в евротурнирите още преди края на месец юли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари