Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 18 юли 2012 г.

Терористичен акт в Бургас

http://www.burgasinfo.com
Автобус с 40 израелски туристи се е взривил на паркинга на летище "Сарафово" в Бургас около 17,30 часа. Аеропортът е в паника, линейки и полиция са на мястото на инцидента.
 
Три пожарни са се включили в гасенето. Линейки изнасят телата на обгорени хора. Паниката е голяма, тъй като паркингът е пълен с леки автомобили, таксита и летовници. Някои от ранените са транспортирани с частни коли към близките болници.
 
Според БНР са засегнати още два пълни с туристи автобуса. Пожарите са загасени, но има пострадали хора със сигурност.
По непотвърдени данни има трима загинали, съобщават от МВР. Автобусът е бил паркиран пред бюрото "Заминаващи". Гръмнал е, когато всички хора са се натоварили в него. По информация на очевидци, след като са кацнали, туристите са качил на автобус за Слънчев бряг. 

25 души са постъли в бургаската болница, петима от тях в критично състояние. Част от хората се транспортират към Варна. 
От МВР-Бургас отказват подробности за момента. Летищните власти отказват коментар по случая.  Полицията смята, че става въпрос за атентат, съобщава bTV.

Летището в Бургас е затворено и всички полети са пренасочени към Варна. Според сайта на летището в Бургас полет на "Еър Виа" от Тел Авив е кацнал в 16 часа и 50 минути. "Еър Виа" оперира чартърни полети със страните от Близкия Изток и Персийския залив. Флотата на компанията се състои от самолети "Еърбъс А-320". 

Израелски медии съобщават, че става въпрос за терористичен акт.

Ливанската ислямистка групировка "Хизбула" подготвя атентат срещу израелски туристи, дошли на почивка в България, съобщи на 5 януари израелският вестник "Аарец".

Разузнавателната информация била предадена на израелските служби за сигурност и на българските им колеги.
За евентуална дата на нападението се сочеше 12 февруари, когато е годишнината от убийството на високопоставения член на "Хизбула" Имад Мугния. Плановете за атентата може да са били съгласувани и с Иран, твърдеше в. "Аарец". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари