Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Лудогорец изпусна първата си победа по пътя за ШЛ

Българският първенец Лудогорец и Динамо Загреб завършиха наравно 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Лудогорец Арена", който бе дебют за тима в европейските клубни турнири, приключи при резултат 1:1.

Стартови състави :
 Лудогорец  : Голубович, Барт, Дяков, Минев, Гулдан, Кайсара, Генчев, Иванов, Стоянов, Mарселиньо, Гъргоров
 Динамо Загреб  : Калева, Ибанес, Томачек, Пиравич, Тонел, Врсалко, Вида, Ковачич, Самир, Бадел, Коп



Срещата започна равностойно, като в първите минути действията се водеха предимно в средата на терена без превъзходство на един от двата тима. Разсеяни действия на защитата на гостите в 7-та минута обаче позволиха на Иван Стоянов да остане сам срещу вратаря на Динамо, но диагоналният удар на българския футболист премина в страни от целта. Малко след това Лудогорец пропусна нов чист шанс да открие резултата, когато последователно Марселиньо и Стоянов стреляха от упор, но ударите и на двамата бяха блокирани от защитата на хърватите. В следващите 15-тина минути българският шампион бе по-активният тим, но интересните атаки на разградчани не приключваха с хубави завършващи удари. В 31-та минута на мача прекрасна контраатака на Динамо Загреб доведе до пас към Иван Томечак, който бе абсолютно непокрит срещу Голубович, но ударът му премина над вратата и така гостите пропуснаха 100-процентово положение за гол. Лудогорец отговори с прекрасна флангова акция на Иван Стоянов от дясно, който отправи прецизен пас във вратарското поле, а там от непосредствена близост Станислав Генчев не успя да насочи топката в очертанията на вратата. Минута след това самият Стоянов се освободи и отправи мощен шут в целта с левия крак, но стражът на гостите Иван Келава успя да избие.

Второто полувреме на срещата започна със сериозна битка в средата на терена, която доведе до няколко груби влизания на играчи и от двата отбора. Главният съдия реагира и даде по един жълт картон за Лудогорец и Динамо. В 56-та минута бранителят на зелените Кайсара се озова на много удобна стрелкова позиция, но прецизният му удар с десния крак премина малко над целта. След бавното темпо от началото на частта, дойде 67-та минута, в която българският шампион успя да открие резултата в своя полза. Тогава Иван Стоянов достави отлично високо центриране за Марселиньо, а той отправи точен удар с глава от близко разстояние за 1:0 за Лудогорец. Хърватският тим опита да упражни натиск след полученото попадение в 77-та минута бе изключително близо до изравняването, когато Фатос Бекирай преодоля елегантно Голубович с пета, но Кайсара изпи топката непосредствено пред голлинията. Всичко вървеше по план и Лудогорец контролираше събитията на терена, но груба грешка на отбраната и вратаря на българския тим в 93-та минута на мача позволи на Анте Рукавина да изравни с удар с глава от близко разстояние. Така срещата приключи при резултат 1:1 и развръзката остава изцяло за реванша в Загреб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари