Добре дошли в нашия сайт !

събота, 21 юли 2012 г.

Гришо не успя да стигне до финала на ATP

Първата ракета на България Григор Димитров загуби в два сета 6-7, 6-7 полуфиналния мач срещу Томас Белучи (Бразилия) на турнира на клей в Гщаад, Швейцария. За съжаление, нашият представител за трети път не успя да преодолее предпоследното препятствие на турнир от веригата на ATP.
 
Гришо бе пречупен и в двата тайбрека, съответно с 3:7 и 5:7. 

Въпреки загубата, Димитров си заслужи овациите на местната публика, а двата тайбрека свидетелстват за много равностойния двубой срещу типичен специалист на клей като Белучи. Днес Гришо бе изключително стабилен в традиционно слабия си компонент - бекхенда, а прогресът в играта му като цяло също е очевиден и изглежда само въпрос на време да го видим на финал, а защо не и с първи трофей
.
 
Това е третата загуба на българския състезател от бразилеца Белучи, 60-и в световната ранглиста, от три мача в историята на тяхното съперничество.   
 
Димитров си тръгва от Гщаад с 18 460 евро от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще го изкачат с девет места, точно до рекордното му засега класиране от №52 в света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари