Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 25 юли 2012 г.

Porsche стартира Performance Drive



Състезание за скорост, икономия на гориво и точна преценка на времето за достигане от една точка до друга стартира днес Porsche с Performance Drive. На Гран при пистата „Истанбул Парк” представители на пресата изпитаха възможностите на Porsche 911 Carrera S, новият Boxster и Panamera Diesel.



От утре обаче екипи от Украйна, Полша, Чехия, Швейцария, Унгария, Румъния, Турция и България се отправят на състезание с Porsche Panamera Diesel с крайна дестинация Будапеща. Докато на пистата трите модела изгориха средно по 150 литра гориво само за ден по време на скоростните обиколки, целта на основното състезание е да се стигне с най-малко количество изразходвано количество дизел и стриктно спазване на часови контроли. Закъснение и предварително пристигане ще се наказва с наказателни минути.

Най-важният критерий за крайната оценка е средният разход. GT моделът е шампион в класа си с пробег от 1200 км с един резервоар, който е с обем 80 л. Правилата са прости – печели екипът, изразходвал най-малко в рамките на 1500 км с тежката 1880 кг кола. Разбира се, при подобни състезания икономията пада под заводски обявените данни. Средният разход на Panamera Diesel е 6,5 л/100 км, а в градските условия на космополитен като Истанбул автомобилът гори само 8,1 л/100 км. Така нищо чудно в края на състезанието някой от екипажите да бъде близко до покриването на цялата дистанция само с резервоар гориво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари