Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 25 юли 2012 г.

90 дневна диета на д – р Оз


90 дневна диета на д – р Оз Диетата на д- р Оз е рецепта за здрав дух в здраво тяло, тя се основава на хранителен избор и умерена физическа подготовка.

Какво е 90-дневна диета на д-р Оз?
Тя е здравословна промяна в начина на живот. Първата област на промяна е храненето, по – специално какво да избягвате да ядете на всяка цена и какво да включвате в хранителният си дневен или седмичен режим. Вторият и еднакво важен компонент на стратегията на д-р Оз е физическата активност, която включва кардио, мускулно укрепване, тонизиране и стречинг.

Храни, които трябва да се избягват:
* Захар: Според тази диета, бялата захар, само по себе си е една от основните причини, хората да дебелеят. Най – добре е да комбинирате захар с фибри, като сладко от пълнозърнест хляб. Когато се комбинира с сложни въглехидрати, белтъчини, и / или здравословни мазнини, захарта се усвоява в регулация и гладът ви за сладко намалява, тъй като реакцията на инсулина е по – умерена.
* Царевичен сироп: високо съдържание на фруктоза, което не е изгодно за организма, защото лептина е отговорен за контрола на апетита.
* Бяло брашно: то е обогатено брашно, което няма никаква хранителна стойност за вас и диетата ви.
* Наситени мазнини: наситени мазнини идват главно от животински продукти. Това включва и месо, както и млечни продукти. Тези храни също съдържат холестерол. Други източници на наситени мазнини са пържените храни и някои печени продукти. На растителна основа източниците включват палмови масла и кокосово масло. Те са изключително вредни за артериите и сърдечния мускул.
* Хидрогенирани мазнини: Когато различни мазнини преминават през процес на хидрогениране за по-дълъг срок на годност се образуват транс-мазнини. Д-р Оз твърди, че тези транс мазнини са толкова опасни за артериите и сърдечния мускул, като наситени мазнини.

Храни, които може да ядете в 90 дневната диета на д-р Оз:
* Здравословни масла: Зехтин, рапично масло, ленено олио, масло, сусамово семе и гроздова масло са източници на здравословни ненаситени мазнини.
* Ядки: Трябва да се ядат бадеми, лешници, орехи.
* Нар: Изключително богат антиоксидант.
* Спанак: Претъпкан е с антиоксиданти, наречени каротеноиди, зелено листни зеленчуци. Спанакът зарежда с фолиева киселина, която е важна за мозъка и органната функция.
* Доматен сос: д-р Оз казва, че трябва да се консумират 10 супени лъжици доматен сос на ден. Причината е добре проученият положителен ефект на ликопена срещу свободните радикали. Ликопенът също е известен със способността си да предпазва от рак на простатата при мъжете.
* Чесънът: Има доказателства, които предполагат, че чесънът може да намали риска от много видове рак и сърдечно – съдови заболявания.

Физическо натоварване
Д-р Оз има ясни препоръки по отношение на физическото натоварване. В тази диета, това е задължително. Задължително е ходене по 30 минути на ден. Той твърди, че за една 30-годишна жена в добро здраве е необходимо да прави 45 клякания на ден, плюс лицеви опори.

Отслабване срещу болести
В действителност, 90-дневната диета на д-р Оз е не само за загуба на тегло. Тя е много по – фокусирана върху т. нар. режим анти стареене и общата превенция на заболяванията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари