Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 2 август 2012 г.

Българският шампион с престижно 1:1 срещу английския гранд Евертън

Шампионът на България Лудогорец завърши наравно като гост на Евертън в контролна среща. Двубоят на легендарния стадион "Гудисън Парк" в Ливърпул приключи при резултат 1:1, като точно бяха Лейтън Бейнс за карамелите от дузпа и Марселиньо за зелените от Разград.

Първото полувреме на двубоя премина под превъзходството на карамелите.


Нещата се развиха предимно в полето на българския шампион, който обаче създаде по-опасни положения пред вратата на Тим Хаурд. Орлите започнаха силно двубоя и още в 4-ата минута можеха да открият резултата, след като

Димо Бакалов бе изведен от Марселиьно сам срещу стража на Евертън, но ударът му излезе в аут. 4 минути по-късно разградчани стигнаха до гол, но попадението на Емил Гъргоров не бе зачетено от съдията заради засада. Впоследствие мърсисайдците упражниха продължителен натиск, но не успяха да преодолеят Иван Чворович, който направи няколко важни спасявания.

В средата на полувремето англичаните нацелиха напречната греда на Лудогорец, но до попадение отново не се стигна. След близо час игра Димо Бакалов отново се озова на страхотна стрелкова позиция, но прехвърлящият му удар не намери мрежата на Хаурд.

В 41-ата минута бранителят на орлите Кайсари събори Аничебе в наказателното поле и главният рефер на двубоя отсъди 11-метров наказателен удар, който впоследствие бе реализиран от Лейтън Бейнс за 1:0.


На почивката наставникът на Лудогорец Ивайло Петев не извърши сериозни промени в състава си. Разградчани бяха по-активният отбор в началото на втора част на мача. През първите 10 минути след паузата зелено-белите хукнаха в търсене на изравнително попадение, но не успяха да създадат опасни ситуации пред рамката на Хаурт.

Малко по-късно Евертън отговори на българския шампион с изключително опасна атака, която бе на път да се превърне във втори гол във вратата на Чворович. Нападателят на карамелите Никица Йелавич прехвърли стража на разградчани, но в последния момент Гулдан изчисти коженото кълбо от голлинията.

Сърцатата игра на българите даде резултат и в 68-ата минута Марселиньо върна статуквото на терена, след като не сбърка при добавката след удара на Емил Гъргоров, който се бе озовал на добра позиция след заучено изпълнение на пряк свободен удар.

Секунди преди края на мача Евертън реализира втори гол срещу Лудогорец, но страничният рефер маркира засада. Така срещата под изсипващият се дъжд приключи при резултат 1:1.

Двубоят се игри при закрити врата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари