Добре дошли в нашия сайт !

сряда, 1 август 2012 г.

600милиона души в Индия без ток

Индия, втората държава с най-голямо население в света – 1.2 млрд. души, бе в центъра на може би най-голямата електрическа авария в историята.

Повече от 600 млн. останаха без ток в общо 11 провинции в северната и източната част на страната.



 Държавата преживя нечуваното електрическо прекъсване още в понеделник, когато около 350 млн. души, което е повече от цялото население на Съединените американски щати, бяха сериозно засегнати.

В столицата е настъпила истинска бъркотия, транспортът е бил блокиран напълно, а най-малко 300 влака са били спрени.

Във вторник броя на засегнатите хора е нараснал почти двойно и вестник New York Times отбелязва, че аварията е най-голямата в историята на човечеството, засегнала население приблизително на това на европейския континент.

Енергийният министър на Индия не даде ясна информация за това къде точно се корени проблемът, но каза, че има сериозни проблеми с разпределителната мрежа из цялата страна.

Други източници твърдят, че населението в засегнатите райони употребява много повече енергия, отколкото мрежата може да понесе.

И друг път са се случвали аварии на територията на Индия, където местните източници редовно губят мощност за няколко часа на ден, но до такива мащаби никога не се е стигало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари