Добре дошли в нашия сайт !

неделя, 5 август 2012 г.

Израел може да нанесе удар по Иран до седмици

Израел може да нанесе удар по Иран до седмициИзраел може да нанесе удар по Иран до няколко месеца, а може би дори седмици, за да осуети предполагаемите му опити да създаде ядрени оръжия.

Генерал-майорът от запаса Ахарон Зееви Фаркаш призна обаче в интервю за израелската телевизия Канал 2, че не знае със сигурност дали ще има такава атака и обясни, че тя ще бъде последното средство.

Той припомни, че премиерът Бенямин Нетаняху каза по-рано тази седмица, че все още не е взел решение по въпроса, отбелязва БТА. "Моето тълкуване на цялата ситуация обаче показва, че това може би ще стане скоро", каза Фаркаш. "Може да се случи до няколко седмици или два месеца", добави той.

Според него сега не е правилният момент за нападение, но военната опция не трябва да бъде изключвана. "Иранците трябва да разберат, че ако не се откажат от усилията си да станат ядрена сила, ще трябва да понесат удар, най-вече по военните си обекти", каза бившият шеф на разузнаването.

Бившият началник на Мосад Афраем Халеви също предупреди завчера Иран да не омаловажава изявленията на Израел за вероятен удар по иранските ядрени съоръжения, предаде Асошиейтед прес. Следващите 12 седмици ще са от голямо значение за решението на Израел дали да нанесе удар, каза Халеви. Този срок съвпада с подготовката за президентските избори в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари