Добре дошли в нашия сайт !

неделя, 5 август 2012 г.

Как да намалим апетита

Как да намалим апетита1. Отървете се от всички лоши храни, за които жадувате

Това е най – лесният и смислен начин, който можете да направите, за да не се изкушавате. Просто изхвърлете всички тези закуски, бонбони, понички и други лоши храни, които ви карат да дебелеете от хладилника си и не ги купувайте повече. 



2. Яжте повече фибри (сурови плодове и зеленчуци)
Фибрите засищат и убиват гладът ви за сладко. Можете да си набавите такива фибри от яденето на плодове (особено ябълки) и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки (бадемите са най – добрият избор) и семена. Яденето на фибри ще ви помогне да отслабнете по – бързо и трайно, защото те засищат.

3. Уверете се, че най – малко 30% от вашата диета е протеин
Като фибри, така и протеина също ви кара да се чувствате заситени. И така сте доволни, че ядете по – малко, а сте заситени по – дълго и на всичкото отгоре сваляте килограми. Хората, които пият суроватъчен протеин 90 минути преди да седнат да ядът е доказано, че поемат значително по – малко количество храна от останалите. 

4. Пийте повече вода
Когато се дехидратирате вие ще огладнеете, защото тялото ви ще иска храна от която да си набави водата. Затова пийте вода и без да сте жадни, за предотвратите това. 

5. Можете да пиете чаша зеленчуков сок преди хранене
Изследванията показват, че пиенето на растителен сок преди хранене потиска апетита, като ви кара да ядете по – малко, с по 135 калории на всяко хранене.

6. Яжте по малко храна на всеки 2 до 3 часа
Това също така регулира кръвната захар, като ви дава постоянна доставка на енергия, която наистина намалява апетита. 

7. Не пропускайте закуската
Пропускането на закуската смъква още повече кръвната захар сутрин и това ще доведе до огромен глад за храна в следобедните часове. 

8. Пийте зелен чай вместо кафе
Зеленият чай е мощно, потискащо апетита средство и е естествена "горелка" за мазнини. Като ви помага да изгорите до 43% повече мазнини от обикновеното.

9. Яжте едно яйце за закуска
Проучвания са установили, че едно яйце за закуска помогна на хората с наднормено тегло да се засищат от по – малко храна през деня. 

10. Стопете мазнините около талията си и имайте по – малък апетит
Според изследователи в университета в Западен Онтарио – коремните мазнини ви карат да сте гладни, заради хормон наречен невропептид Y, който ви засилва апетита.

11. Не се напрягайте, релаксирайте
Хората подложени на стрес обикновено преяждат, защото тялото отделя хормона кортизол, който ви кара да сте ненаситни. 

12. Битката на предменструалния глад... с калций
Изследванията показват, че жени, които приемат калциеви добавки или консумират най – малко веднъж дневно млечни продукти за около 2 седмици преди менструация значително ще намалят апетита си по време на ПМС. 

13. Избягвайте рафинирани или преработени въглехидрати (главно захар)
Това са силно преработени храни с високо съдържание на захар като пухкавия бял хляб, газирани напитки, тестени закуски, сладки, бонбони, бисквитки и сладкиши.
Причината е, че нивото на кръвната захар се покачва много бързо и след това тя пада много бързо и вие сте отново гладни. 

14. Ограничете приема на сол
Солта задържа вода и вие качвате килограми, освен това изглеждате подпухнали. 

15. Вземете Витамин B-3
Прием на витамин B-3 (ниацин) ще ви помогне да намалите апетита си за сладко и също така ще потисне желанието ви за консумацията на алкохол.

16. Използвайте лют сос
Храни с люта подправка ще намалят апетита ви, тъй като се отделя хормона грелин GLP-1, който увеличава потискането на апетита

17. Отделете си по15 минути ходене пеша
Великобритански учени открили, че можете да намалите апетита си за лоши храни с 12% само с една кратка разходка от 15 минути.

18. Избягвайте Подсладители
Подсладителите увеличават нивата на инсулина, които ще увеличи апетита, така че избягвайте газирани напитки, изкуствени подсладители и дори мед.

19. Яжте Картофи
Картофите съдържат специален вид нишесте, което се противопоставя на храносмилателните ензими, и така те престояват по дълго в тялото и ви засищат максимално.
Това не означава, че можете да ядете пържени картофи или чипс, които са заредени с нездравословни мазнини, соли и захари.

20. Включете мазнините в диетата си
Добрите мазнини, които ще ви помогнат да изгорите лошите такива са тези съдържащи се в зехтина, ядките, авокадото и фъстъченото масло. Всичките намаляват апетита, според проучване, публикувано във вестник за клетъчния метаболизъм по време на храносмилането. Тези добри мазнини се превръща в съединение, което казва на мозъка да убие вашия глад.

21. Опитайте тофу
Тофу съдържа съставка, наречена генистеин, която намалява апетита.

22. Яжте повече риба
Риби като сьомга, риба тон и херинга са с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини, които потискат апетита и засищат чрез хормона лептин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари