Добре дошли в нашия сайт !

четвъртък, 19 юли 2012 г.

В 8-голов трилър , Локо Пловдив и Витес не излъчиха победител

Локо Пловдив изпусна Витес в невероятен голов спектакъл
Стартови състави:
Локо Пловдив: 
Господинов, Родригес, В.Георгиев, Венков, Саламастракис, Бенжелюн, Й.Тодоров, Сержиньо, Златински, Д.Георгиев, Лазаров
Витес : Велтуизен, Калаш, Ясуда, Кашия, Ван Аанхолт, Хофс, Ван Гинкел, Бони, Рейс, Ибара


Финалистът в последното издание на турнира за Купата на България Локомотив Пловдив завърши наравно с холандския Витес в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Двубоят на Градския стадион в Ловеч приключи при драматичното 4:4.

Срещата започна с натиск на гостите, които в началните минути владееха топката по-продължително и имаха териториално предимство. Постепенно обаче, Локомотив на свои ред започна да организира атаки, като в 7-та минута след центриране на Сержиньо смърфовете бяха близо до гола, но вратарят на Витес Пиет Велтуизен внимаваше и изби топката.
Само минута по-късно българският тим пропусна и 100-процентово положение, когато отлично центриране на Здравко Лазаров намери непокрития Саламастракис, а след удара му с глава топката се отби от напречната греда на холандците. В 17-та минута отново стражът Пиет Велтуизен бе последна преграда пред откриването на резултата след мощен шут на Йордан Тодоров.  В 22-та и 23-та минута на мача паднаха по едно попадение и в двете врати. Първо Джонатан Рейс се разписа за Витес след много груба колективна грешка в защитата на домакините, а след това Йордан Тодоров изравни с много хубав удар със задна ножица. Радостта на Локомотив обаче трая само до 31-та минута, когато халфът на холандците Марко ван Гинкел надскочи отбраната на домакините и реализира второ попадение за Витес с глава. Съставът на Емил Велев отново можеше да изравни резултата в 37-та минута, когато получи хубав пас по земя във вратарското поле и засече топката, но Велтуизен прояви рефлекс и успя да избие в корнер. Две минути преди края на първото полувреме Витес вкара и трети гол чрез Ибара, но той правилно бе отменен заради засада.

Началото на втората част бе отлично за смърфовете, които още в 49-та минута стигнаха отново до изравняване на резултата. Данчо Тодоров напредна отлично по дясното крило, след това достави меко центриране в наказателното поле на гостите, а там Здравко Лазаров с хубав плонж и удар с глава направи 2:2. Холандският тим реагира моментално и отново след грешка в защитата на Локомотив тимът на Витес успя да върне аванса си, когато в 52-та минута се разписа останалият абсолютно непокрит в наказателното поле нападател Вилфред Бони. Драматичните събития в тази среща продължиха и домакините изравниха резултата в 64-та минута след прекрасна индивидуална изява на Лазаров, който първо се освободи от противников защитник, а след това нанесе неспасяем удар с десния крак от границите на големия пеналт. Невероятно слабата игра на Локомотив в защитен план даде своето проявление и в 77-та минута, когато халфът Вилфред Бони се освободи от трима защитници и стреля с левия крак за 4:3 за Витес. Драмата стана пълна в добавеното време на двубоя, когато влезлият като резерва нападател Расио реализира с глава за крайното 4:4. Веднага след това пък Йордан Тодоров можеше и да донесе успеха на Локомотив, като остана сам срещу вратаря на Витес, но от много чиста позиция не успя да го преодолее.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Facebook - коментари